Đề thi vào lớp 10 Môn Tiếng Anh Sở GD-ĐT Tp HCM năm 2009

Đề thi vào lớp 10 Môn Tiếng Anh Sở GD-ĐT Tp HCM năm 2009

KÌ THI TUYỂN SINH LỚP 10 TRUNG HỌC PHỔ THÔNGĐỀ CHÍNH THỨC Môn thi : TIẾNG ANHThời gian: 60 phút (không tính thời gian giao đề)

I. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in each sentence (2.5 pts)

1. ___________ the Thi Vai River is awfully polluted, its water is not fit for fish to survive. A. So that B. Although C. Since D. If

2. If you park your car in the wrong place, you must pay a(n) ____________. A. ticket B. attention C. fee D. fine

3. – He’s not interested in physics, is he? – ______________. A. No problem B. Yes, he is not at all C. I promise he isn’t D. No, he isn’t, I’m afraid

4. What do you often do __________ weekends? A. since B. at C. from D. in

5. Mount Pinatubo, which is a volcano _______ the Philippines, erupted in 1991. A. at B. with C. on D. in

6. The teacher suggests _____________ something for the poor in our area. A. us to do B. we should do C. we are doing D. we will do

7. I have met her mother, ____ her father. A. and neither B. but not C. so does D. neither

8. She comes from Da Lat, _______ is the most beautiful tourist attraction in Vietnam. A. where B. which C. that D. what

9. – Thank you very much. – ______________. A. Welcome you! B. Don’t mention it C. That’s good! D. Nothing impossible!

10. Everything is _______ satisfactorily. A. going on B. looking after C. falling through D. turning up

II. Choose the underlined word or phrase (A, B, C, or D) that needs correcting (0.5 pt) 11. It is said that tornadoes can suck up anything that is on their paths.

Xem thêm:  Giáo án Sinh học 11 Bài 2: Vận chuyển các chất trong cây

A B C D 12. The charity organization provides the poor with a lot of household furnitures.

A B C D

III. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best fits the blank space in the following passage (1.5 pts)

The Director L&P Transport Company 79B Nguyen Hue Boulevard Ho Chi Minh City I’m writing about the short stop that your trucks (13) ______ around my house on their way to the north. When the trucks of your company have a short (14) ______ there, the drivers have left lots of garbage on the ground after their refreshment. When the trucks leave the place, the ground is (15) _________ of trash and a few minutes later there is bad smell and flies all over the place. I myself, (16) ______ the people living around here, would urge that your company should tell your drivers to clean up all the trash on the ground before leaving. (17) _________ you do something about it and soon, we will have to report this to the local authority. I am looking forward to hearing from you and (18) ______ positive response from your company.

13. A. produce B. do C. take D. make 14. A. break B. relax C. advertise D. entertain 15. A. crowded B. Filled C. fond D. full 16. A. as long as B. as far as C. as soon as D. as well as 17. A. Although B. If C. Because D. Unless 18. A. see B. to see C. seeing D. saw

IV. Read the following passage, and then decided if the statements that follow are TRUE or FALSE (1 pt) Giang is a student from Thanh Hoa province. He’s participating in a student exchange program, and he is now in the United States. It is the beginning of July now and he is staying with the Parker family on a farm 100 kilometers from Columbus, Ohio. He’s going to be there till the end of August. Mr. Parker grows maize on his farm while Mrs. Parker works part-time at a grocery store in a nearby town. They have two children: Peter the elder brother is the same age as Giang, and Sam is the younger one who is in primary school, a level lower than Peter’s. Since his arrival, Giang has been learning a lot about life on a farm. He has also been able to improve his spoken English. As soon as he completes his homework, he helps feed the chickens and collect the eggs. he really enjoys himself spending his summer vacation this way.

Xem thêm:  Thế nào là một thời gian biểu sinh hoạt khoa học và lành mạnh?

19. Giang is staying with an American family in the countryside. …… 20. Giang’s going to be there for 3 months. …… 21. Peter and Giang are both in primary school. …… 22. Giang is having a good time learning and working with the Parkers. …….

V. Use the correct form of the word given in each sentence (1.5 pts)

23. Teenagers are now ……………………. dressed. FASHION24. Like beverage cans and bottles, this …………… can be recycled. PRODUCE25. Mr. Brown felt ……………… that people have spoiled that area. DISAPPOINT26. It is still a bit ………….. to use the Internet in everyday life. COST27. Despite the …………. weather, thousands of soldiers helped protect the area. STORM28. My friend Tuan has been nominated as one of the most effective …….. in the town charity program. ACTIVE

VI. Use the correct tense or form of the verb given in each sentence (1 pt) 29. If you ………….. working, you would be behind others. (stop) 30. At that time, two boys who …… to a test site stopped and took the injured woman to the nearest hospital. (go) 31. Mary has some difficulty ………… up early in the morning. (get) 32. Mr. Henrique Calisto …………… in Vietnam for eight years now. (work)

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it (2 pts)

33. Ba said to Tung, “Would you like a cup of tea?” -> Ba offered ……………………………………………………………

34. They did the work excellently. ->The work ……………………………………………………………..

Xem thêm:  Lý thuyết Sinh học 10 Bài 26: Sinh sản của vi sinh vật

35. Hue, the former capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage. ->Hue, which is ………………………………………………………..

36. She is always a better performer than her mother used to. ->Her mother never used to give …………………………………….

Gợi ý đáp án “Đề thi vào lớp 10 Môn Tiếng Anh Sở GD-ĐT Tp HCM năm 2009”

1. C 2. D 3. D 4. B 5. D 6. B 7. B 8. B 9. B 10. A 11. D 12. D 13. D 14. A 15. D 16. D 17. D 18. C 19. True 20. False 21. False 22. True 23. fashionably 24. product 25. disappointed 26. costly 27. stormy 28. activists 29. stopped 30. were going 31. getting 32. has been working 33. Ba offered Tung a cup of tea./ a cup of tea to Tung. 34. The work was done excellently. 35. Hue, which is the former capital of Vietnam, is acknowledged asthe World’s Cultural Heritage. (used to be the capital of Vietnam, is acknowledged as the World’s Cultural Heritage./ is acknowledged as the World’s Cultural Heritage, is the former capital of Vietnam). 36. Her mother never used to give as good performances as she (does).

Thảo luận cho bài: Đề thi vào lớp 10 Môn Tiếng Anh Sở GD-ĐT Tp HCM năm 2009

Đánh giá tốt post
33bet0.com
tk88asia.com
78win
nhacaiuytin